Як правильно готувати креветки
Креветки вважаються морським делікатесом, оскільки мають дуже ніжний смак. Як правильно варити креветки, заморожені неочищені і очищені, щоб м’ясо не втратило соковитість і смак. Варіантів приготування дарів моря будинку є дуже багато, для вас обрані найбільш поширені і також звичайні рецепти.
Вибір продукту
Якщо ви вже купували креветки, то знаєте, що в багатьох випадках продають їх вже у вареному вигляді. Для збільшення терміну придатності продукт піддають шоковому заморожуванню, на поверхні утворюється тонка Крижана плівка. Такі продукти можна зберігати близько 1 року, не втрачаючи смакових властивостей і зберігаючи смачний зовнішній вигляд. Іноді продукти моря продаються у вакуумній упаковці в охолодженому вигляді, а м’ясо вже очищено від панцира.
За розмірами креветки бувають:
- холодноводні (атлантичні);
- тепловодні (королівські, тигрові).
Дрібні види коштують, в основному, дешевше, ніж королівські або тигрові. За смаком м’ясо у тих і У інших не дуже відрізняється, вибирайте на власний розсуд. Якщо ви збираєтеся зробити салат, то краще підійдуть коктейльні креветки, якщо хочете просто поласувати ніжним м’ясом або зварити морський супчик, безперечно, вибирайте великих представників ракоподібних. А дізнатися докладніше про те як вибирати і як правильно готувати креветки можна на сайті http://rionews.com.ua/news/nonpublicated/now/n2132143217
Перед придбанням продукту подивіться на його зовнішній вигляд:
- подивіться на дату заморозки або виготовлення на упаковці, чим свіже продукти моря, тим краще;
- хвостик у ракоподібних повинен бути загнутий всередину: це говорить про те, що вони не довго зберігалися;
- панцир повинен бути гладким і блискучим, а фарбування рівномірної.
Деякі оманливо вважають, що коричнева голова вважається показником зіпсованості, це не так. Темний колір голови, і також наявність ікри говорять про те, що продукти моря здорові, а їх вживання абсолютно безпечно для здоров’я.
Цікаво!
Креветочне м’ясо вважається дієтичним, оскільки в ньому міститься тільки 95 ккал.
Невидимі деталі в приготуванні
Щоб креветочное м’ясо залишалася ніжним, його готувати необхідно правильно. Це дуже легко, якщо дотримуватися певних нюансів при приготуванні:
розморожувати заморожені креветки необхідно тільки справжнім чином. Не дозволяється користуватися СВЧ піччю або розморожувати продукти під струменем гарячої води. Через термічного впливу м’ясо стає гумовим, а сік з нього виходить;
креветочне м’ясо варити необхідно тільки в вируючої воді, не можна класти продукти в холодну воду, а потім підігрівати її, так всі корисні компоненти переходять у відвар;
для добавки смаку при варінні можна доповнити спеції і приправи. Для такої мети прекрасно підходять базилік, розмарин, прованські трави, паприка, чорний і червоний перці, лавровий лист;
про готовність продукту легко судити, коли Ракоподібні спливають на поверхню. Подивіться уважно на колір панцира: він стає прозорим.
На варіння креветочного м’яса йде тільки пару хвилин, тому їх досить зручно варити на швидку руку. Переварені креветки стають позбавленими смаку, а м’ясо у них досить довго жується.
Простий спосіб варіння креветок
Чем менше розмір у креветок, тим швидше вони зваряться. Свіжозаморожений продукт, який відрізняється сіро-зеленим відтінком панцира, завжди вариться на 2-3 хвилини довше, ніж вже відварені креветки в червоному кольорі. Продукти моря не тільки можна варити, але і готувати на пару, в мультиварці або в СВЧ печі, можна підсмажити на сковороді. Спосіб приготування визначаєте ви самі, незалежно від способу блюдо напевно вдасться смачним.
Якщо ви купили заморожені коктейльні креветки в панцирі, то на їх приготування піде менше 10 хвилин. Якщо навіть креветки вже в червоному кольорі (тобто відварені), найкраще їх ще раз відварити хоча б 2 хвилинки, менше. Спочатку дочекайтеся, поки продукти моря розтануть, потім можна приступати до готування. Можете взяти спеції на вимогу, які більше любите. Порядок дій наступний:
- ракоподібні покладіть на друшляк, промийте. Креветочний панцир почистіть від сміття, льоду і дрібних забруднень;
- у каструлю налийте води. Наливати необхідно стільки, щоб обсяг в 2,5-3 рази перевищував кількість дарів моря;
- дочекайтеся закипання води. Додайте в неї солі і приправи. Якщо ви не знаєте, що додати, покладіть чорний перець горошком, пару лаврових листочків. Можна доповнити гвоздику;
- в окріп перекладіть ракоподібних і перемішайте. Варіть їх 2-3 хвилини;
- як лише почали спливати, а панцир став глянцевим, вимикайте нагрів, вміст каструлі пропустіть через друшляк. Необхідно злити бульйон;
- обризніть креветок соком з лимона або полийте трохи маслом з оливок для блиску. Можна знімати пробу.
- перекладіть на плоску велику тарілку, встелену листям салату. З обох боків можна покласти лимонні часточки і зелень. Цю страву можна навіть ставити на стіл для свята, адже виглядає воно дивовижно.
Порада!
Щоб м’ясо вийшло занадто м’яким, додайте ч. л. соку лимона в киплячу воду перед варінням.
Як зварити креветок з лимоном до пива
Фанатам пінного відверто сподобається такий рецепт приготування дарів моря. Креветочне м’ясо виходить в міру пряним і шалено смачним, відірватися від нього неможливо. Спробуйте приготувати саме так 1 раз, і ви не захочете пробувати щось ще.
Склад:
Як приготувати:
- Воду налийте в каструлю і встановіть на плиту. В окріп додайте лаврушку з перцем перемішайте.
- Розморожені продукти моря перекладіть в окріп, поваріть 4-5 хвилин і відокремлюємо від води на друшляку. Щоб панцир було комфортніше зчищати, промийте ракоподібних під струменем холодної води 1-2 хвилинки.
- Беріть за хвостик і зніміть панцир, він легко піддається. Очищене креветочное м’ясо обризніть соком від часточки лимона, можете підсолити за смаком. Тепер його можна додавати в будь-який салат, наприклад, в «Цезар», «морський» або «Королівський». А можна зробити на вечерю бутерброди з креветками.