Рецепти для газового гриля: курка, свинина, овочі та закуски

Рецепти для газового гриля: курка, свинина, овочі та закуски

Газові грилі відкривають дуже широкі можливості для приготування страв просто неба. На них легко готувати як прості та смачні закуски, так і вишукані елегантні страви. Навіть початківець зможе отримати результат, який смакує по-ресторанному.

Курячі ніжки в медово-соєвому маринаді

68a4cf41ad4b4.webp

Підготуйте 500 г курячих ніжок та маринад із таких інгредієнтів:

  • 4 ст. ложки соєвого соусу та стільки ж оцту;
  • 2 зубчики часнику, подрібнені, і трохи зеленої цибулі;
  • 3 ст. ложки меду.

Ніжки змішайте з маринадом і залиште в холоді на кілька годин. Далі розкладіть їх на решітці гриля та смажте близько 15 хвилин з кожного боку, поки не з’явиться золотиста скоринка.

Курячі грудки у фользі

68a4cf54ca87b.webp

Візьміть 4 грудки та підготуйте для кожної великий аркуш фольги. Покладіть м’ясо, додайте зерна кукурудзи (з 2 качанів), половинки помідорів і 2 зубчики часнику, нарізані тонкими пластинами.

Полийте все 4 ст. ложками оливкової олії та покладіть шматочок вершкового масла. Приправте сіллю і перцем. Загорніть фольгу конвертами, щоб соки не витікали, та готуйте на грилі приблизно 30 хвилин. Перед подачею прикрасьте свіжим базиліком.

Свинячі відбивні у пряному маринаді

68a4cf683c2e8.webp

Дві відбивні на кістці змастіть маринадом із суміші:

  • 1 ст. ложка паприки;
  • 3 ст. ложки оливкової олії;
  • ½ ч. ложки меленого куміну;
  • по 1 ч. ложці коріандру та імбиру;
  • сіль і перець за смаком.

Смажте м’ясо на гарячій решітці по 5–8 хвилин з обох боків, поки не утвориться апетитна скоринка. Потім страва буде готова для вживання і це, повірте, дуже смачно! Навіть без досвіду. Тільки не перетримайте, щоб страва була соковита.

Гриль-бутерброди з сиром і ковбасою

68a4cf8e35ccd.webp

Візьміть 8 шматочків хліба. Змастіть усі вершковим маслом, а на половину ще нанесіть соус барбекю або кетчуп (4 ст. ложки). Посипте 80 г тертого сиру й покладіть по 4 скибочки ковбаси. Накрийте рештою хліба.

Обсмажуйте на грилі 2–3 хвилини з кожного боку, поки хліб не підрум’яниться, а сир не розтане.

Овочеві стейки з цвітної капусти

68a4cf9ea63e1.webp

Розріжте качан цвітної капусти вертикально на скибки завтовшки близько 2 см. Змастіть 2 ст. ложками оливкової олії та натріть спеціями:

  • по ½ ч. ложки імбиру, чорного перцю, коріандру та куміну;
  • 1 ч. ложка червоного меленого перцю;
  • 2 ч. ложки куркуми;
  • 2 зубчики подрібненого часнику.

Обсмажуйте «стейки» по 5–8 хвилин з обох боків. Вони стануть м’якими всередині та ароматними зовні.

Обирайте грилі Weber у магазині grillshop.com.ua — вони надійно впораються з будь-яким рецептом.

Позначки:, , , , , , , , , ,
close