
Рецепти для газового гриля: курка, свинина, овочі та закуски
Газові грилі відкривають дуже широкі можливості для приготування страв просто неба. На них легко готувати як прості та смачні закуски, так і вишукані елегантні страви. Навіть початківець зможе отримати результат, який смакує по-ресторанному.
Курячі ніжки в медово-соєвому маринаді

Підготуйте 500 г курячих ніжок та маринад із таких інгредієнтів:
- 4 ст. ложки соєвого соусу та стільки ж оцту;
- 2 зубчики часнику, подрібнені, і трохи зеленої цибулі;
- 3 ст. ложки меду.
Ніжки змішайте з маринадом і залиште в холоді на кілька годин. Далі розкладіть їх на решітці гриля та смажте близько 15 хвилин з кожного боку, поки не з’явиться золотиста скоринка.
Курячі грудки у фользі

Візьміть 4 грудки та підготуйте для кожної великий аркуш фольги. Покладіть м’ясо, додайте зерна кукурудзи (з 2 качанів), половинки помідорів і 2 зубчики часнику, нарізані тонкими пластинами.
Полийте все 4 ст. ложками оливкової олії та покладіть шматочок вершкового масла. Приправте сіллю і перцем. Загорніть фольгу конвертами, щоб соки не витікали, та готуйте на грилі приблизно 30 хвилин. Перед подачею прикрасьте свіжим базиліком.
Свинячі відбивні у пряному маринаді

Дві відбивні на кістці змастіть маринадом із суміші:
- 1 ст. ложка паприки;
- 3 ст. ложки оливкової олії;
- ½ ч. ложки меленого куміну;
- по 1 ч. ложці коріандру та імбиру;
- сіль і перець за смаком.
Смажте м’ясо на гарячій решітці по 5–8 хвилин з обох боків, поки не утвориться апетитна скоринка. Потім страва буде готова для вживання і це, повірте, дуже смачно! Навіть без досвіду. Тільки не перетримайте, щоб страва була соковита.
Гриль-бутерброди з сиром і ковбасою

Візьміть 8 шматочків хліба. Змастіть усі вершковим маслом, а на половину ще нанесіть соус барбекю або кетчуп (4 ст. ложки). Посипте 80 г тертого сиру й покладіть по 4 скибочки ковбаси. Накрийте рештою хліба.
Обсмажуйте на грилі 2–3 хвилини з кожного боку, поки хліб не підрум’яниться, а сир не розтане.
Овочеві стейки з цвітної капусти

Розріжте качан цвітної капусти вертикально на скибки завтовшки близько 2 см. Змастіть 2 ст. ложками оливкової олії та натріть спеціями:
- по ½ ч. ложки імбиру, чорного перцю, коріандру та куміну;
- 1 ч. ложка червоного меленого перцю;
- 2 ч. ложки куркуми;
- 2 зубчики подрібненого часнику.
Обсмажуйте «стейки» по 5–8 хвилин з обох боків. Вони стануть м’якими всередині та ароматними зовні.
Обирайте грилі Weber у магазині grillshop.com.ua — вони надійно впораються з будь-яким рецептом.